A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tepsis csirkecomb vele sült paradicsommal és újkrumplival: együtt pirul a hús és a köret


Nincs finomabb annál, mint amikor a hússal együtt sül a köret: a csirkecomb újkrumplival és paradicsommal együtt sütve is fenséges.


Több előnye is van annak, ha együtt sütöd a húst a körettel: a krumpli és a zöldségek felveszik a szaftos, fűszeres ízeket, ráadásul mosogatnod is kevesebbet kell utána. Csak fűszerezd be a csirkecombokat, pakold mellé az újkrumplit, a paradicsomot és a hagymát, és amíg illatosan összesülnek, nyugodtan foglalkozhatsz mással is.

Az újkrumplin akár rajta is hagyhatod a héját, úgy is nagyon finom.

Hozzávalók:

👉 4 csirke alsócomb
👉 30 dkg újkrumpli
👉 15 dkg koktélparadicsom
👉 2 szál újhagyma
👉 1 vöröshagyma
👉 1 dl olívaolaj
👉 1 mokkáskanál majoránna
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 1 mokkáskanál őrölt rozmaring
👉 1 mokkáskanál szárított kakukkfű
👉 1 mokkáskanál pirospaprika
👉 0.5 csokor petrezselyem
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

Egy kisebb tálban keverd össze az olívaolajat a majoránnával, a rozmaringgal, a kakukkfűvel, a zúzott fokhagymával és a borssal. A csirkecombokat sózd be, öntsd rájuk ezt a páclevet, és lefedve pihentesd a hűtőben egy órát.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Az újkrumplikat alaposan mosd meg, és helyezd el egy tepsiben. Oszd el mellettük a szintén megmosott paradicsomokat. A kétféle hagymát karikázd fel, és tedd a krumplik tetejére. Az egészet szórd meg sóval, frissen őrölt borssal, pirospaprikával és apróra vágott petrezselyemmel, és keverd össze. Tedd a húsokat a krumplik közé, öntsd rá a visszamaradt páclevet, takard le alufóliával, és told egy órára a sütőbe. Az utolsó negyedórában vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a hús és a köret megpiruljon.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések