A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sokáig eltelít, segíti a fogyást, építi az izmot, és székrekedés ellen is kiváló: 8 fehérjében gazdag turmix


Ezeket a fehérjében gazdag turmixokat idd reggel vagy edzés után!


A fogyókúra titka egy dologban rejlik: a kilók csak akkor kezdenek olvadni, ha kevesebb kalóriát viszel be a szervezetedbe, mint amennyit a tested a nap folyamán felhasznál. Ha egyenletesen, folyamatosan, éhezés nélkül szeretnél fogyni, akkor azt csakis olyan étrenddel érheted el, amely kalóriaszegény, de laktató táplálékokra - rostokra és fehérjékre - épül.

A kalóriadeficit megteremtésében hatékony segítséget nyújthatnak a fehérjeturmixok. A fehérjék az élő sejtek legfontosabb alkotórészei, szerepük van többek között az immunrendszer, a kötőszövetek, az inak és izmok felépítésében, de nélkülözhetetlen egyes enzimek és hormonok előállításához is. Fontos szerepet játszanak a szervek közötti szállítófeladatok ellátásában, ezért érdemes odafigyelni a megfelelő bevitelre.

A fehérjében gazdag turmixokkal akár egy főétkezést, reggelit vagy vacsorát is helyettesíthetsz. Amennyiben rostokkal turbózod fel, úgy az emésztésednek is adsz egy nagy löketet. A rostok amellett, hogy lassítják a szénhidrátok felszívódását, gondoskodnak arról, hogy sokáig ne éhezz meg.

Három deciliter tejet turmixolj össze fél avokádóval, egy darab zöld almával és két teáskanál gyömbérrel! Keverj bele egy teáskanál magas fehérjetartalmú chiamagot!

Az áfonya igazi szupertáplálék fontosabbnál fontosabb vitaminokkal és ásványi anyagokkal. A belőle készült turmixba két maroknyi áfonya, egy banán és két deciliter növényi ital kerüljön.

Két deciliter kókusztejet mixerezz össze két evőkanál zabpehellyel, egy banánnal és egy kis fahéjjal! Szórd meg a tetejét egészséges zsírokban és fehérjékben gazdag mandulával!

Egy közepes, meghámozott kivit turmixolj össze egy banánnal, leveles kellel és másfél deciliter tejjel! A kivi és a fodros kel tele van rostokkal, emellett remek antioxidánsok is.

Két csapott evőkanál cukrozatlan kakaóport keverj össze 2 deciliter tejjel, adj hozzá egy felszeletelt banánt, 1/3 avokádót és két szem datolyát, majd turmixold össze! Mivel magas a kalóriatartama - közel 300 kcal -, ezért egy étkezést nyugodtan kiválthatsz vele. Amennyiben gyorsan elkészült turmixra vágysz, válassz olyan fehérjeshaket, amely pillanatok alatt elkészül, regenerálja a bélflórát és építi az izmokat! Ilyen például a csokis ízben is kapható FiberShake.

Két meghámozott banánt szeletelj fel, dobd a turmixgépbe, önts bele másfél deciliter tejet vagy zabtejet, két kanál zabpelyhet, és turmixold össze pár kocka jéggel!

Az almás-répás turmixba egy kis édeskömény is kerül. Egy közepes, meghámozott és kockákra szeletelt almát turmixolj össze egy szelet répával, két deciliter tejjel, két evőkanál rostban gazdag lenmaggal és egy csipet emésztésserkentő édesköménnyel!

A bogyós gyümölcsökből érdemes minél többet enni, hisz szuper ízük mellett kitűnő antioxidáns-források, tele vannak vitaminnal, rostokkal, és jól felpörgetik az anyagcserét. Két marék bogyós gyümölcshöz adj három evőkanál joghurtot, másfél deciliter kókusztejet, két kanál eritritet és pár szem jégkockát, majd turmixold össze a hozzávalókat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések