Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Isteni dinnyés gazpacho 10 perc alatt: jéghidegen esik a legjobban


Ha a hőségben csak valami frissítő, könnyű finomságra vágysz, ezt a dinnyés gazpachót készítsd el!


A görögdinnyés gazpachóban a sós és az édes ízek tökéletes egyensúlyban vannak egymással. A gyümölcsnek és a zöldségeknek is nagyon magas a víztartalmuk, kalória viszont alig van bennük. Külön-külön is frissítően hatnak, hát még együtt! Ez a gyors finomság a maradék görögdinnye felhasználására is tökéletes. Az elkészítése csak 10 percet vesz igénybe, és akár két nappal előre is összedobhatod.

Hozzávalók:

👉 70 dkg felkockázott dinnye
👉 2 db paradicsom
👉 1 db kígyóuborka
👉 0.5 db lila hagyma
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 3 teáskanál olívaolaj
👉 2 teáskanál lime
👉 1 teáskanál só
👉 0.5 teáskanál bors
👉 menta

Elkészítés:

A zöldségeket alaposan mosd meg, és csepegtesd le. A dinnyét kockázd fel, az uborkát, a paradicsomot és a hagymát darabold fel. Tedd a zöldségeket és a dinnyét turmixgépbe vagy konyhai robotgépbe, és pürésítsd egy percig. Ekkor ízesítsd sóval, borssal, fokhagymával, mentával, lime-mal, öntsd hozzá az olajat, és keverd addig, amíg el nem éri a kívánt állagot.

Kóstold meg, és szükség esetén dobj még hozzá fűszert. Tedd zárható edénybe, és rakd a hűtőszekrénybe. Pihentesd legalább négy órán át, amíg teljesen kihűl, az ízek pedig összeérnek. Tálald hidegen, a tetejére tehetsz zöldséget, gyümölcsöt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések