A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Krémes, málnás sajttorta: pohárban tálalva még csábítóbb


Ezt a könnyen elkészíthető málnás, mascarponés pohárkrémet sokkal könnyebb elkészíteni, mint a sajttortát.


Itt a sajttorták szezonja, amikor finomabbnál finomabb friss gyümölcsökkel teheted még élvezetesebbé az amúgy is isteni desszerteket. Külön előnyük, hogy vannak sütés nélküli változatai, sőt akár pohárba rétegezve is elkészítheted. A mascarponés, tejszínes krém légiesen könnyű, amit az élénkpiros málna csak étvágygerjesztőbbé tesz.  

Hozzávalók:

Az alaphoz
👉 10 dkg keksz
👉 5 dkg vaj
👉 1 csomag vaníliás cukor

A sajtkrémhez
👉 25 dkg mascarpone
👉 12 dkg cukor
👉 3 dl habtejszín
👉 1 csomag habfixáló
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 teáskanál citromlé

A málnás krémhez
👉 25 dkg málna
👉 25 cl víz
👉 8 dkg cukor

A tetejére
👉 20 dkg málna

Elkészítés:

A kekszet daráld le, vagy törd össze, keverd hozzá az olvasztott vajat és a vaníliás cukrot, majd adagold a poharak aljába. Tedd addig a hűtőbe, amíg elkészíted a krémet és a gyümölcsös réteget.  

A vízből és cukorból főzz szirupot. Amikor a cukor elolvad, húzd le a tűzről, majd hűtsd le. Ezt követően turmixold össze a málnával, és passzírozd át sűrű szűrőn.

A mascarponét rakd egy tálba, és keverd ki jól gépi habverővel a porcukor felével. A habtejszínt verd kemény habbá a fixálóval, rakd hozzá a cukor másik felét, és laza mozdulatokkal forgasd össze a mascarponéval, majd add hozzá a vaníliás cukrot és a citromlevet.

Rétegezd a kekszre a mascarponés és a málnás krémet. Legalább három órára tedd a hűtőbe, majd tálaláskor díszítsd friss gyümölccsel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések