A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Görög gyümölcsleves a nyár gyümölcseiből: főzés nélkül is mennyei


Ha a nagy kánikulában nem ácsorognál a tűzhely mellett, ezt a főzés nélküli görög gyümölcslevest készítsd el!


A jól behűtött gyümölcsleves kánikulában megunhatatlan. Bármilyen friss, zamatos nyári gyümölcsből elkészítheted, és az ízlésedtől függ, hogy milyen rostos gyümölcslevet vagy szörpöt adsz hozzá. Sűrűbb lesz a leves, ha főzés nélküli pudingport is keversz hozzá. Nagy előnye, hogy tíz perc alatt összedobhatod. Amennyiben gyerekek nem esznek belőle, kevés gyümölcslikőrrel még izgalmasabbá varázsolhatod.

Hozzávalók:

👉 30 dkg meggy
👉 30 dkg cseresznye
👉 2 db őszibarack
👉 20 dkg áfonya
👉 5 dl gyümölcslé
👉 5 dl habtejszín
👉 2 csomag vaníliás cukor
👉 1 teáskanál fahéj
👉 1 teáskanál citromhéj
👉 0.5 csomag főzés nélküli pudingpor
👉 cukor (opcionális)

Elkészítés:

A gyümölcsöket mosd meg, amit kell, magozz ki. Tetszőlegesen vágd kisebb darabokra, majd rakd egy lábosba. A tejszínt, a gyümölcslét, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, a fahéjat és a pudingport keverd simára, majd öntsd a lábosba. Óvatosan forgasd össze, és kóstold meg.

Ha szükséges, dobj hozzá még cukrot vagy más ízesítőt. Tedd a hűtőbe legalább egy-két órára, hogy jól lehűljön, és az ízek is összeérjenek. Hidegen, tejszínhabbal tálald.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések