Békés megyében két helyen is ittas járművezetés gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök pénteken.


Először 10 óra 15 perc körül Békéscsabán, az Orosházi úton ellenőriztek egy személygépkocsi-vezetőt. Ezután 14 óra körül Gyomaendrődön, a Selyem úton állítottak meg egy kombájnnal közlekedő férfit. Mindkét járművezetőnél alkoholfogyasztást jelzett a szonda és a további légalkoholmérések is igazolták azt, hogy ittasan vezettek. A rendőrjárőrök a két férfi jogosítványát elvették és büntetőfeljelentést tettek ellenük – olvasható a police.hu oldalon.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított egy 68 éves férfi ellen, mert pénteken 17 óra 30 perc körül Békéscsabán, a Málnás utcában egy téglatörmelék-darabbal megdobott egy közlekedő személygépkocsit. A tégla az autó bal oldalát találta el, senki nem sérült meg. A férfi úgy gondolta, hogy túl gyorsan ment a személyautó, ezzel magyarázta tettét. A rendőrség közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja.

A Szeghalmi Rendőrkapitányság rendőrei ezen a napon előállítottak egy 38 éves nőt, aki a gyanú szerint 2021 márciusától többször lopott Körösladányban, munkaadója házából. A nő több százezer forintot vitt már magával. Takarítani járt a férfihoz, és amikor egyedül maradt az ingatlanban, magához vette a pénzt. A rendőrkapitányság nyomozói lopás elkövetésével gyanúsítják a körösladányi nőt, és büntetőeljárást indítottak ellene.