A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Két súlyos baleset is történt szinte egy időben


A rendőrség a hőségben és az eső utáni párás melegben fokozott óvatosságra inti az autóvezetőket.


A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában két súlyos közúti közlekedési balesetben is intézkedtek a rendőrök – írja a police.hu.

Július 16-án 15 óra 30 perckor egy budapesti lakos közlekedett teherautóval a 4-es főúton Szolnok felől Debrecen irányába. Haladása során áttért a vele szemben lévő forgalmi sávba, ahol összeütközött egy autóval. Az autó vezetője – elsődleges orvosi vélemény alapján – könnyű, míg utasa súlyos sérüléseket szenvedett. A baleset helyszínelése miatt a 4-es számú főút ezen szakaszát egy időre lezárták, a főút forgalmát a rendőrök Törökszentmiklós belterületére terelték.

Ezzel a balesettel szinte egy időben, a délutáni órákban egy 52 éves szolnoki lakos haladt autójával Jászkisér külterületén. Haladása során a Vámosgyörk-Szolnok vasútvonal jelző- és biztosító berendezés nélküli kereszteződésében behajtott egy érkező vonat elé. A mozdonyvezető észlelve az előtte lévő akadályt, gyorsfékezést hajtott végre, azonban ennek ellenére az autó jobb oldalának ütközött.

A baleset következtében az autó vezetőjét mentőhelikopter szállította a Szolnoki Hetényi Géza kórházba. Elsődleges orvosi vélemény alapján a férfi súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, míg a személyvonaton utazók közül senki nem sérült meg.

A baleseteken kívül pénteken a megye rendőrei két személyt fogtak el az ellenük érvényben lévő körözés alapján.

A balesetek kapcsán a rendőrség arra figyelmezteti a gépkocsivezetőket, hogy hőségben és az eső utáni párás melegben fokozottan figyeljenek oda az utakon! Amennyiben fáradtnak érzi magát a sofőr, tartson gyakrabban pihenőt, álljon meg egy biztonságos helyen, mozgassa át magát, és fogyasszon sok folyadékot!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések