Hirdessen itt

Indítványozták a tiszaderzsi késelő letartóztatását


A bántalmazás során a sértett nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett.


A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség aljas indokból elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt indítványozta annak a tiszaderzsi lakhelyű fiatalkorú nőnek a letartóztatását, aki július 13-án délelőtt, Tiszaderzs község közösségi könyvtárában egy 11 centiméter pengehosszúságú késsel rátámadt egy nőre – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A fiatalkorú gyanúsított azért támadt késsel a sértettre, mert így akart rajta bosszút állni amiatt, hogy korábban gyermekvédelmi intézkedésként védelembevételét kezdeményezte.

A fiatalkorú nő a könyvtár folyosóján előtte elhaladó sértett mögé lépett és szó nélkül beleszúrta a hátába a konyhakést. A sértett próbált elfutni, de elesett, így a földön fekve, kézzel és lábbal hadakozva igyekezett távol tartani magától támadóját, aki azonban így is több helyen (tenyerén, combján, mellkasán) megvágta, megszúrta őt. Az agresszív támadót a sértett segélykiáltásaira felfigyelő könyvtári alkalmazottak fogták le.

A bántalmazás során a sértett nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett.

A főügyészség azért indítványozta a fiatalkorú gyanúsított letartóztatását, mert fennáll a bűnismétlés veszélye, tehát tartani kell attól, hogy szabadlábon hagyása esetén hasonló bűncselekményt követne el a sértett ellen.

A nyomozási bíró egyetértett az ügyészség indítványával, elrendelte a fiatalkorú gyanúsított letartóztatását.

A gyanúsított fellebbezése folytán a másodfokon eljáró Szolnoki Törvényszék dönt véglegesen a letartóztatásról.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések