Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

A házi májkrémnek nincsen párja: kellemesen fűszeres és jól kenhető


A házi kence készülhet csirke-, sertés- vagy borjúmájból, az ízek kialakításánál érdemes bátran bánni a fűszerekkel.


A kenhető textúra érdekében a májat krémsajttal dolgozd össze, ez lehet Philadelphia vagy mascarpone. A húsos szalonna elhagyható, de nem érdemes, mivel a zsírjától szaftosabb és sokkal ízesebb lesz a kence. A fűszereket ízlésnek megfelelően érdemes kiválasztani, az egyik legegyszerűbb, mégis isteni verzióban só, bors, fokhagyma és majoranna gondoskodik a fenséges ízélményről. Ha szereted a füstölt paprikát, rozmaringot, az is mehet bele, ha pedig még különlegesebbre készítenéd a májkrémet, használj szerecsendiót.

Hozzávalók:

👉 10 dekagramm füstölt húsos szalonna
👉 5 dekagramm vaj
👉 2 fej vöröshagyma
👉 50 dekagramm máj (csirke, sertés, borjú)
👉 1 teáskanál majoranna
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 15 dekagramm krémsajt
👉 só és bors ízlés szerint

Elkészítés:

A megtisztított hagymát vágjuk finomra.

A májat készítsük elő, távolítsuk el az ereket, daraboljuk fel.

A szalonnát vágjuk apró kockákra és serpenyőben kezdjük el sütni, közben adjuk hozzá a vajat, majd körülbelül 3 perc múlva a finomra vágott hagymát.

Amikor a hagyma üveges, keverjük hozzá a májat, pirítsuk át, fűszerezzük, majd 10-15 perc után húzzuk le a lángról és várjuk meg, míg kihűl.

A kihűlt májhoz adjuk hozzá a krémsajtot és a fokhagymát, botmixerrel dolgozzuk krémes állagúra.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések