A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mutatós, pillekönnyű habcsóktekercs: bogyós gyümölcsökkel lesz a legfinomabb


A mutatós, légies desszert bármilyen szezonális gyümölccsel gazdagítható, lehet az cseresznye, meggy, ribizli, áfonya, de mixelve is a tekercs töltelékébe kerülhetnek a finomságok.


A tojáshabból készült tekercs készítésénél érdemes játszani a textúrákkal, ha ropogós elemet szeretnél csempészni az édességbe, akkor még sütés előtt szórj 1-2 marék mandulapelyhet az alapra. A krémen is lehet csavarni egyet, citromot vagy valamilyen gyümölcsös lekvárt keverj a habtejszínbe.

Hozzávalók:

Habcsók:
👉 5 darab tojásfehérje
👉 25 dekagramm porcukor
👉 kevés olaj vagy vaj

Töltelék:
👉 500 milliliter habtejszín
👉 1 evőkanál vaníliakivonat
👉 20 dekagramm porcukor
👉 15 dekagramm málna
👉 15 dekagramm áfonya

Elkészítés:

A gyümölcsöket mossuk meg.

A tojásfehérjét kezdjük el habbá verni, miközben a porcukrot folyamatosan adagoljuk hozzá.

A tepsit béleljük ki sütőpapírral, a sütőpapír tetejét kenjük meg olajjal vagy vajjal, simítsuk rá a tojáshabot, majd toljuk 200 fokosra előmelegített sütőbe 8-10 percre. Utána a sütőt vegyük le 180 fokra és még 10 percig süssük a tojáshabot.

A megsült habot borítsuk egy másik sütőpapírra, az aljáról (amely a fordítás miatt felülre kerül) húzzuk le a másik sütőpapírt és hagyjuk, hogy langyosra hűljön az alap.

A tejszínt verjük kemény habbá, közben adagoljuk hozzá a porcukrot és a vaníliakivonatot.

A tojásfehérjelapra kenjük rá a habot, szórjuk rá a gyümölcsöket, majd óvatosan, a sütőpapír segítségével tekerjük fel. 1-2 órára tegyük hűtőbe pihenni, mielőtt szeletelnénk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések