A mentaszirup nagyon egyszerűen készül, ráadásul univerzálisan felhasználható, rengetegféle hűsítő ital alapja lehet.
A mentát nem elég összemelegíteni a vízzel és a cukorral, úgy adja át igazán az ízét, ha a forró szirupban hagyod kihűlni. Utána már csak le kell szűrni, jól záródó üvegekbe tölteni, majd mehet is a hűtőbe.
Hozzávalók:
👉 500 milliliter víz
👉 500 gramm cukor
👉 12 szál menta
Elkészítés:
A mentát mossuk meg, csöpögtessük le.
A vizet, a cukrot és a mentát melegítsük össze egy kis lábasban, míg a cukor el nem olvad, közben néha kevergessük. Vegyük le a tűzhelyről.
Fedjük le a lábast tetővel vagy fóliával, majd hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni a szirupot.
Ha kihűlt, szűrjük le, töltsük a szirupot befőttesüvegekbe, zárjuk le őket. A hűtőben 2 hétig tárolhatók.
0 Megjegyzések