A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Házi mentaszirup a legfinomabb limonádéhoz vagy mojitóhoz


A mentaszirup nagyon egyszerűen készül, ráadásul univerzálisan felhasználható, rengetegféle hűsítő ital alapja lehet.


A mentát nem elég összemelegíteni a vízzel és a cukorral, úgy adja át igazán az ízét, ha a forró szirupban hagyod kihűlni. Utána már csak le kell szűrni, jól záródó üvegekbe tölteni, majd mehet is a hűtőbe.

Hozzávalók:

👉 500 milliliter víz
👉 500 gramm cukor
👉 12 szál menta

Elkészítés:

A mentát mossuk meg, csöpögtessük le.

A vizet, a cukrot és a mentát melegítsük össze egy kis lábasban, míg a cukor el nem olvad, közben néha kevergessük. Vegyük le a tűzhelyről.

Fedjük le a lábast tetővel vagy fóliával, majd hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni a szirupot.

Ha kihűlt, szűrjük le, töltsük a szirupot befőttesüvegekbe, zárjuk le őket. A hűtőben 2 hétig tárolhatók.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések