A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Süsd muffinformában a palacsintát: még nagyobb lesz a sikere


Ez sül ki, ha ötvözöd a két kedvencet: a palacsinta muffinformában készítve is pompás.


Ha a hagyományos palacsintán újítanál egy kicsit, süsd a tésztát muffinformában. Így sokkal kevesebb vele a macera. A netet már meghódította a különleges édesség, próbáld ki te is. Kívülről pont olyan, mint a klasszikus muffin, ám belül sokkal puhább. Ebből is készíthetsz rengeteg változatot, csokival mindenképpen nyerő, de különböző gyümölcsökkel vagy lekvárral is érdemes megkóstolni.

Hozzávalók 8 darabhoz:

👉 1 bögre liszt
👉 10 dkg étcsoki
👉 2 evőkanál vaj
👉 1.5 dl tej
👉 1 evőkanál cukor
👉 1 db tojás
👉 1 teáskanál sütőpor
👉 1 csipet só
👉 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a sóval, a sütőporral, a cukorral és a vaníliás cukorral. Egy másik edényben habverővel jól dolgozd össze a tejet, a tojást és az olvasztott vajat, majd több részletben forgasd hozzá a száraz hozzávalókat. Dolgozd a masszát csomómentesre.

A muffinformát kend meg olajjal, vagy tegyél bele kapszlikat, majd töltsd meg háromnegyedig a tésztával. A tetejére szórj kis darabokra vágott csokit vagy csokichipset. Tedd 180 fokos sütőbe, és süsd aranybarnára 12-15 perc alatt. Tűpróbával győződj meg arról, hogy átsült-e. Szúrj az egyik  muffinba egy kést vagy hegyes tűt. Ha nem tapad hozzá massza, kiveheted a sütőből.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések