A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Teodosie szerint az ortodoxoknál akár tíz-húsz évig is friss marad a szentelt víz, míg a katolikusoknál nem


Egy televíziós műsorban arról kérdezték a számos botrányáról hírhedt Teodosie konstancai ortodox érseket, hogy az ortodox egyházban hasonló-e a helyzet, mint a katolikusban, létezik-e ellentét a hagyományokhoz ragaszkodók és a reformpártiak között?


Teodosie szerint ilyesmiről szó sincs, a román ortodoxok ugyanis egységesen őrzik a hagyományokat. Ezzel szemben a katolikusok, akik szerinte valamikor ortodoxok voltak, de „kiléptek”, lemondtak a hagyományokról. Mára már más tanaik vannak, ám az ortodoxoknak a Jóisten folyamatosan jeleket küld, hogy őket szereti jobban: például a katolikusoknál nem érkezik el a világosság, míg az ortodoxoknál igen – bármit is jelentsen ez. Emellett az ortodoxoknál akár tíz-húsz évig is friss marad a szentelt víz, míg a katolikusoknál nem.

Olyasmit is mondott, hogy a katolikusoknál a pápa központosítva küldi ki a szentlélek adományait, mint a piskótákat. Minderre a bukaresti római katolikus érsekség szóvivője csak annyit reagált: a jó konstancai érseket lehetetlen nem szeretni.

Forrás: itthon.ma, foter.ro

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések