Hirdessen itt

Kakaós csiga muffinformában sütve: a tésztakészítéssel nincs macera


Bolti leveles tésztából a legegyszerűbb és a leggyorsabb kakaós csigát készíteni. Muffinformában sütve még különlegesebb.


A kakaós csiga a legnagyobb kedvencek közé tartozik, amiért kicsik és nagyok is rajonganak. Lehet vasárnapi desszert, de csomagolhatsz belőle az iskolába gyermekednek is. A formáján változtathatsz egy kicsit, hogy még ellenállhatatlanabb legyen. Ha leveles tésztát használsz, gyorsan végzel vele.

Hozzávalók:

👉 1 csomag leveles tészta
👉 5 dkg vaj
👉 4 evőkanál cukor
👉 2 evőkanál kakaó

Elkészítés:

Ha szükséges, a leveles tésztát olvaszd fel, amikor már szobahőmérsékletű, tekerd ki. A töltelékhez a kakaót vegyítsd a cukorral. A legegyszerűbb, ha a tésztát megkened az olvasztott vajjal, és megszórod a kakaós keverékkel, szorosan feltekered, két-három centis szeletekre vágod, és a csigákat muffinsütőbe helyezed.

Készíthetsz dekoratívabb csigákat is. Ebben az esetben a tésztát vágd fel hat egyenlő részre, és mindegyik tésztadarabot nyújtsd téglalap alakúra. Az egyik tésztalapot kend meg az olvasztott vajjal, és szórd meg kakaóval. Csavard fel jó szorosan a rövidebb oldalánál, és egy éles késsel hosszában, középen vágd fel a rudat. Formázz az így kapott két hengerből csigákat, és rakd vajjal kikent muffinformába. A többi tésztalappal is hasonlóan járj el. Előmelegített sütőben süsd meg a tekercseket körülbelül 15-20 perc alatt. Amikor szép pirosak, kiveheted a sütőből. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések