A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Spongyabob kedvenc elesége a kék - zöld alga


Az algák olyan tápanyagokban dús szuper-ételek, melyek egészségjavító tulajdonságokkal rendelkeznek és hozzájárulnak szervezetünk tökéletes működéséhez, táplálnak, energiát biztosítanak.


Már az inkák is fogyasztották – kék színű süteményt sütöttek belőle. Afrikában is fogyasztják és ez mindenütt ott van az asztalon, ahol odafigyelnek az egészségre. Az algákból, a zöld porból, napjainkban is készítenek az egészséget támogató készítményeket, tablettákat, krémeket vagy ételeket, melyekből a világon a legtöbbet Japánban fogyasztanak. A Japánok több mint 10 kg-ot esznek meg belőle évente, nem azért, mert jó az íze, hanem azért, mert egészséges. Jelenleg Japánban körülbelül 40.000 százéves ember él, és ez annak is köszönhető, hogy sok algát fogyasztanak. Minden ember Japánban fogyaszt algát, a csecsemőket is beleértve. A csecsemők nyilvánvaló az anyatejen keresztül jutnak hozzá az algákban lelhető értékes tápanyagokhoz, és mindez azért, mert a japánok betegségmegelőzésre is használják.

Azt jó tudni, hogy emiatt a Japánok 20 évvel tovább élnek bolygónk többi lakóinál, sokkal fiatalabbnak néznek ki a koruknál és jóval egészségesebbek. Az algákat használják a cukorbetegség kialakulásának megelőzésére, kevés náluk a rákos megbetegedés, a civilizációs betegségek 80%-át pedig nem ismerik. Ugyanakkor többet dolgoznak, mint mi és kevesebbet szabadságolnak. Tehát igazából ők valamit felfedeztek és ezt nagyon komolyan veszik és kutatják.

Kitűnő minőségű protein (fehérje) forrás, ami sokkal koncentráltabb és emészthetőbb, mint bármelyik állati eredetű fehérje.

Mind a 8 esszenciális aminosavat tartalmazza, ráadásul ideális arányban! A Chlorella 58%-a, a Spirulina 65-71%-a protein!

A Spirulinában és Chlorellában meglelhetők az összes ismert B-vitamin források, beleértve a B-12 vitamint, ( ami pedig szinte egy növényben sem található meg így vegetáriánusoknál nagyon fontos a pótlása), és a kiemelten fontos B-9 vitamin is (más néven folsav), a C-vitamin, E-vitamin, ásványi anyagok: a kalcium, magnézium, cink, kálium, nyomelemek, Omega-3 zsírsavak és gamma-linolsav (GLA), valamint mukopoliszacharidok (amik a sejteket tartják/ragasztják össze, az ízületekben a csontvégek egymáson való könnyű elmozdulását teszik lehetővé), valamint Béta-karotin (ami az A-vitamin elővitaminja, amiből az emberi szervezet éppen a szükséges mennyiségben állít elő magának) és nukleinsavak (RNS és DNS), amik a sejtépítésben segítik a szervezetünket.

A mikroalgák megoldást jelenthetnek a táplálkozásból származó pH problémára. Mind a Chlorella, mind a Spirulina lúgosító étel, ami azt jelenti, hogy ellensúlyozza a savasító ételek hatását segítve a testet a pH értékének lúgos irányba emelni. Ennek eredménye az erősödő csontozat és általában véve egészségesebb anyagcsere folyamatok.

A Chlorella és a Spirulina használható pH egyensúly helyreállító ételként. Természetesen a legjobb eredményt akkor fogja valaki elérni, ha nem csupán hozzáadja ezeket a lúgosító superfoodokat a mostani zömében savasító étrendjéhez, hanem óvakodik az olyan dolgoktól, amik erősen elsavasítanak, rendszeres mozog és tiszta vízzel tölti fel szervezetét.

Újra rohanó életvitelünk, ismét sokszor darálja be az embert, ilyenkor hatékony segítség lehet az algák fogyasztása annak érdekében, hogy a mókuskerék negatív hatásai ne, vagy minél később mutatkozzanak szervezetünk működésében.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések