A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ropogós, sajtos karfiolkrokett sütőben sütve: ezt edd a krumpli helyett, ha fogyni akarsz


Szaftos húsok mellé vagy önmagában mártogatóssal egyaránt nagyon finom, egészséges megoldás a sajtos karfiolkrokett.


Ha te is odavagy a krumplikrokettért, de fogyni szeretnél, vagy egyszerűen csak egészségesebben étkezni, próbáld ki ugyanazt zöldségből! A karfiolból készített, sajttal dúsított krokett falatozását az sem fogja tudni abbahagyni, aki egyébként nem az egészséges étkezés megszállottja. Sütőben készítve abban is biztos lehetsz, hogy nem szívja magát tele olajjal.

Hozzávalók:

👉 40 dkg karfiol
👉 10 dkg reszelt sajt
👉 2 evőkanál liszt
👉 2 evőkanál zsemlemorzsa
👉 1 tojás
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 1 csokor petrezselyem
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A karfiolt szedd rózsáira, mosd meg, és sós vízben főzd puhára. Ha elkészült, teljesen csepegtesd le, majd botmixerrel vagy turmixgépben pürésítsd. Öntsd egy tálba, add hozzá a reszelt sajtot, a tojást, a lisztet és az apróra vágott petrezselymet, sózd, borsozd, és alaposan gyúrd össze. Ha túl hígnak találod, még egy kevés lisztet adhatsz hozzá.

Formálj belőle hengereket, forgasd meg zsemlemorzsában, helyezd őket egymás mellé sütőpapírral kibélelt tepsibe, és 180 fokos sütőben süsd ropogósra a kroketteket. Közben érdemes átforgatni, hogy egyformán piruljanak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések