Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Roppanós, sörtésztában sült zöldbab: gyorsan elkészül, és nagyon finom


Sörtésztában nemcsak húst, hanem zöldségeket is süthetsz. Próbáld ki zöldbabbal is, és nem fogod tudni abbahagyni a ropogtatást!


A kerti partik kedvence ez a ropogós, könnyű sörtésztában sült zöldbab. Elkészítésének titka, hogy a zöldséget egy palacsintatésztára emlékeztető, sörös masszába mártod. Gyerekeknek is nyugodtan adhatsz belőle, az alkohol ugyanis sütés közben hő hatására elpárolog. Friss zöldbabot vásárolj, és csak a végüket vágd le, ne törd őket kis darabokra, így könnyen kezelhető marad a hosszúságuk.

Hozzávalók:

👉 50 dkg friss zöldbab
👉 22 dkg liszt
👉 3 db tojás
👉 2 dl világos sör
👉 só
👉 olaj a sütéshez

Elkészítés:

A friss zöldbabokat szabadítsd meg a két végüktől, és mosd meg. A tojások fehérjéből verj habot. A lisztből egy keveset tegyél félre egy kisebb tányérba, a maradékból a tojássárgákkal és a sörrel keverj csomómentes tésztát, picit sózd meg, majd fakanállal keverd hozzá a felvert tojáshabot is.

Egy serpenyőben hevíts bő olajat. A zöldbabokat először hempergesd meg a félretett lisztben, hogy jól tapadjon rájuk a tészta, majd mártsd bele a sörös masszába. Süsd őket aranyszínűre, majd ha készen vannak, szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn csepegtesd le.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések