Fűszerezd a csirkemellet oregánóval és fokhagymával! Csak pár perc munka, a többit bízd a sütőre.
A kicsit száraz, ám rendkívül könnyen kezelhető csirkemellfiléből is szaftos fogást készíthetsz, ha sütés előtt fűszeres pácban érleled, és száraz fehérbort öntesz alá. A fokhagyma és a friss oregánó nagyon jól megy hozzá, ezzel a módszerrel ráadásul a kalóriáktól sem kell tartanod. Piros vagy tarka borssal is színesítheted az ételt.
Hozzávalók:
👉 60 dkg nagy filézett csirkemell
👉 2 dl fehérbor
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 3 evőkanál olívaolaj
👉 1 evőkanál sült csirke fűszersó
👉 1 evőkanál friss oregánó
👉 1 evőkanál szezámmag
👉 só
👉 frissen őrölt tarkabors
Elkészítés:
A csirkemellet tisztítsd meg, sózd meg. Egy kisebb tálban keverd össze az olívaolajat az átnyomott fokhagymával, az apróra vágott oregánóval, a fűszersóval, a tarkaborssal, és ezzel a páclével öntsd nyakon a húsdarabokat. Lefedve pihentesd a hűtőben egy órát.
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A bepácolt csirkemellet helyezd el egy tepsiben, öntsd alá a bort, a tetejét szórd meg szezámmaggal, fedd le alufóliával, és így párold a sütőben háromnegyed órát, amíg a hús omlósra puhul. Az utolsó 15 percben vedd le a fóliát a tetejéről, hogy egy kicsit megpiruljon.
0 Megjegyzések