A paprikás krumpli jellegzetes, magyaros egytálétel, amit gyorsan összedohatsz akár hétköznapokon is.
A paprikás krumplira is igaz, hogy ahány ház, annyi szokás, de ebben a változatban nem fogsz csalódni. Olaj helyett érdemes zsírt használni, mert az jobban kihozza a hagyma és a paprika igazi aromáját. A sűrű szaft titka pedig a sok hagyma. A kolbász helyett virslit is tehetsz az egytételbe. Friss kenyérrel, kovászos uborkával verhetetlen.
Hozzávalók:
👉 1 kg krumpli
👉 20 dkg kolbász
👉 2 db vöröshagyma
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 evőkanál fűszerpaprika
👉 só
👉 bors
👉 1 evőkanál zsír
👉 petrezselyem a tálaláshoz
Elkészítés:
A vöröshagymát pucold meg, és vágd apró kockákra. A krumplit kapargasd vagy hámozd meg, és vágd fel ízlés szerint. A kolbászt is darabold fel. A vöröshagymát a felolvasztott zsíron süsd üvegesre, közben add hozzá a zúzott fokhagymát, majd húzd le a tűzről, szórj rá pirospaprikát, gyorsan tedd hozzá a krumplit és a kolbászt.
Önts rá annyi vizet, amennyi majdnem ellepi, és ízlés szerint sózd, borsozd meg. Néha óvatosan kevergesd meg. Kóstold meg, hogy nem kell-e még bele fűszer. Amikor a krumpli megpuhul, leveheted a tűzről. Tálalás előtt aprított petrezselyemmel is megszórhatod.
0 Megjegyzések