Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Mexikói csirkés tortillatekercs: fűszeres finomság kevés munkával


Igazi mexikói hangulatú ebédet állíthatsz össze csirke és készen kapható tortillalapok felhasználásával.


A készen kapható tortilla zseniális találmány, ugyanis kedved szerint töltheted, fűszerezheted, és a segítségével pillanatok alatt kész a tartalmas, laktató étel. Hidegen vagy melegen egyaránt finom, így akár a munkahelyedre is magaddal viheted a könnyen kezelhető ebédet.

Hozzávalók:

👉 40 dkg filézett csirkemell
👉 15 dkg konzerv csemegekukorica
👉 8 db koktélparadicsom
👉 4 db tortillalap
👉 4 evőkanál olívaolaj
👉 1 csomag taco vagy fajita fűszerkeverék
👉 1 csokor újhagyma
👉 1 pohár tejföl

Elkészítés:

A fűszerkeveréket egy kis tálban vegyítsd el az olajjal. A csirkemellet szeleteld fel ízlés szerint, forgasd meg az olajos fűszerben, és tedd a hűtőbe fél órát pihenni. Közben az újhagymát karikázd fel, a kukoricát csepegtesd le, a paradicsomokat vágd félbe.

Egy serpenyőt zsiradék nélkül forrósíts fel, és ebben süsd ki a bepácolt csirkemellkockákat. Miközben a hús sül, a tortillalapokat oldalanként egy-egy perc alatt pirítsd meg szintén zsiradék nélküli palacsintasütőben. A lapokban oszd el a húst, a kukoricát, az újhagymát és a paradicsomot, öntsd nyakon tejföllel, majd vagy egyszerűen hajtsd félbe, vagy tekerd fel, mint a palacsintát. Éles késsel középen ketté is vághatod.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések