Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Ellenállhatatlan tejfölös-cseresznyés süti: csak keverj össze mindent


Nem kell mindig túlbonyolítani a sütikészítést, a tejfölös-cseresznyés kevert igazi házias édesség, amiből érdemes akár duplázni az adagot.


A tejföllel készült sütiknek mindig nagy sikerük van. A kevert tészta állagának is jót tesz, puhábbá, légiesebbé válik tőle, és nem fenyegeti a kiszáradás veszélye. Az alapot mindig feldobhatod idénygyümölccsel, így most cseresznyét is keverhetsz bele. Akár dupla adagot is süthetsz belőle, mert olyan finom, hogy villámgyorsan elfogy.

Hozzávalók:

👉 60 dkg cseresznye
👉 30 dkg liszt
👉 3 dl tejföl
👉 3 db tojás
👉 25 dkg cukor
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 csomag sütőpor
👉 citrom

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat üsd egy tálba, és keverd ki jól a kétféle cukorral. Add hozzá a citrom reszelt héját, a tejfölt, és forgasd bele a sütőporral vegyített lisztet. Dolgozd simára a masszát, majd simítsd vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe vagy kenyérformába. A tetejére potyogtasd a megmosott, kimagozott gyümölcsöt.

Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 35 perc alatt. A sütési idő a forma nagyságától, a tészta vastagságtól függően változhat. Teszteld tűpróbával, azaz szúrj a tésztába egy tűt vagy hegyes kést. Ha nem ragad rá tészta, kiveheted a sütőből.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések