A tarja a legjobban grillezhető húsféle, próbáld ki fokhagymás pácban érlelve is!
A zsíros, inas sertéstarját sokan nem szeretik, de ennek csak az az oka, hogy még soha nem próbálták ki grillen sütve. Így ugyanis sokkal finomabb, mint a sütőben. A hússzeleteket legjobb, ha a kisütés előtti este fűszeres, fokhagymás pácba forgatod, és így pihenteted egy éjszakát a hűtőben. Ha hentesnél veszed a tarját, vágasd le róla a csontot, színhússal ugyanis sokkal könnyebb dolgozni. A csontból finom alaplevet főzhetsz.
Hozzávalók:
👉 4 nagy szelet sertéstarja
👉 5 gerezd fokhagyma
👉 4 evőkanál étolaj
👉 2 evőkanál mustár
👉 1 teáskanál kakukkfű
👉 1 teáskanál őrölt gyömbér
👉 1 teáskanál szerecsendió
👉 1 késhegynyi chili
👉 só
👉 frissen őrölt bors
👉 zöldfűszerek a tálaláshoz
Elkészítés:
A tarjaszeleteket klopfold ki, és dörzsöld be sóval. Egy kisebb tálban keverd össze az étolajat a mustárral, az átnyomott fokhagymagerezdekkel és a fűszerekkel, majd kend meg vele a húsok mindkét oldalát. A maradékot öntsd a tetejére, és letakarva ebben a pácban érleld a tarját egy éjszakán át a hűtőben.
Másnap forró grillrácson oldalanként öt-öt perc alatt, folyamatosan locsolgatva süsd meg a húst. Friss zöldfűszerekkel tálald.
0 Megjegyzések