Ha szeretsz az étteremben kijevi csirkemellet rendelni, biztos, hogy otthon is szívesen elkészíted majd.
A kijevi csirkemell a rántott hús egyik legfinomabb változata. A lelkét a selymes fűszervaj adja, amit érdemes néhány órával a felhasználás előtt elkészíteni. Bár sokan sajtot is tesznek a vajhoz, az eredeti receptben az egyáltalán nem szerepelt. A száraz csirkemellet a vaj finom szaftossá varázsolja.
Hozzávalók:
👉 4 db filézett csirkemell
👉 10 dkg vaj
👉 1 teáskanál citromlé
👉 1 evőkanál petrezselyem
👉 1 evőkanál tárkony
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 só
👉 bors
A panírhoz
👉 5 evőkanál liszt
👉 5 evőkanál zsemlemorzsa
👉 2 tojás
👉 olaj a sütéshez
Elkészítés:
Először készítsd el a fűszervajat. A puha vajat keverd össze a citromlével, az aprított petrezselyemmel, a tárkonnyal, a zúzott fokhagymával és ízlés szerint sóval, borssal. Formázz belőle négy hengert, csomagold folpackba, és tedd a hűtőbe.
A csirkemellet középen vágd be háromnegyedig, majd rakd bele a fűszervajat. Forgasd lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába. Érdemes duplán panírozni, hogy ne folyjon ki a a fűszervaj. Bő, forró olajban süsd aranybarnára minden oldalát.
0 Megjegyzések