Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Ínyenc pörkölt savanyú káposztával: kenyérrel tunkolhatod a szaftját


Ha szereted a székelykáposztát, ez a pörkölt is a kedvenceid közé fog tartozni.


A hús és a savanyú káposzta együtt főnek puhára az ínyenc fogásban. Igazán tartalmas étel, ami nagyon hasonlít a székelykáposztára, de ebbe nem kell habarás. Ha szereted, csípőset is tehetsz rá. Kerti partin, ha előveszed a bográcsot, abban is megfőzheted, ám akkor érdemes növelni az adagot.

Hozzávalók:

👉 60 dkg sertéscomb
👉 30 dkg savanyú káposzta
👉 2 db vöröshagyma
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 2 evőkanál pirospaprika
👉 1 db paprika
👉 2 evőkanál petrezselyem
👉 2 evőkanál paradicsompüré
👉 só
👉 bors
👉 kömény
👉 zsír

Elkészítés:

A sertéscombot mosd meg, itasd le róla a nedvességet, majd vágd kisebb kockákra. A zsírt olvaszd fel, dobd rá az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Tedd hozzá a húst, és pirítsd meg. Az átmosott savanyú káposztát is rakd hozzá, majd fűszerezd sóval, borssal, köménnyel, pirospaprikával.

Öntsd fel vízzel, tedd hozzá a paradicsompürét, a paprikát, és főzd puhára körülbelül másfél óra alatt. Közben rázogasd vagy óvatosan keverd meg. Amikor a hús puha, vedd le a tűzről, szórd meg aprított petrezselyemmel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések