Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Házi készítésű csirkenuggets ropogós bundában: ízfokozók nélkül készül


Az otthon készített csirkenuggets hasonló a gyorséttermihez, csak sokkal finomabb és egészségesebb annál.


Ha van otthon húsdarálód vagy konyhai aprítógéped, pillanatok alatt elkészítheted te is a gyorséttermihez hasonló, de ízfokozó nélküli ropogós csirkenuggetset. Ez az a vacsora, amit egészen biztos, hogy a gyerekek is jó étvággyal fognak befalni.

Hozzávalók:

A nuggetshez
👉 70 dkg filézett csirkemell vagy comb
👉 2 db tojás
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 teáskanál mustár
👉 0.5 db vöröshagyma
👉 só
👉 bors

A panírhoz
👉 4 evőkanál liszt
👉 4 evőkanál zsemlemorzsa
👉 2 tojás
👉 bő olaj a sütéshez

Elkészítés:

A csirkehúst darálón vagy aprítógépben pépesítsd. Üsd bele a tojásokat, reszeld hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát, ízesítsd sóval, borssal, mustárral, és kézzel alaposan gyúrd össze az egészet. Formálj belőle nedves kézzel kis falatokat, és forgasd először lisztbe, utána tojásba, végül zsemlemorzsába.

Egy nagyobb serpenyőben hevíts annyi olajat, hogy a húsfalatokat szinte ellepje. Várd meg, amíg felforrósodik, majd tedd bele a csirkedarabokat, és mindkét oldalukat süsd aranyszínűre. Szűrőlapáttal szedd ki őket, és helyezd papírtörlővel kibélelt tálra, és itasd fel a felesleges olajat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések