Az otthon készített csirkenuggets hasonló a gyorséttermihez, csak sokkal finomabb és egészségesebb annál.
Ha van otthon húsdarálód vagy konyhai aprítógéped, pillanatok alatt elkészítheted te is a gyorséttermihez hasonló, de ízfokozó nélküli ropogós csirkenuggetset. Ez az a vacsora, amit egészen biztos, hogy a gyerekek is jó étvággyal fognak befalni.
Hozzávalók:
A nuggetshez
👉 70 dkg filézett csirkemell vagy comb
👉 2 db tojás
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 teáskanál mustár
👉 0.5 db vöröshagyma
👉 só
👉 bors
A panírhoz
👉 4 evőkanál liszt
👉 4 evőkanál zsemlemorzsa
👉 2 tojás
👉 bő olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkehúst darálón vagy aprítógépben pépesítsd. Üsd bele a tojásokat, reszeld hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát, ízesítsd sóval, borssal, mustárral, és kézzel alaposan gyúrd össze az egészet. Formálj belőle nedves kézzel kis falatokat, és forgasd először lisztbe, utána tojásba, végül zsemlemorzsába.
Egy nagyobb serpenyőben hevíts annyi olajat, hogy a húsfalatokat szinte ellepje. Várd meg, amíg felforrósodik, majd tedd bele a csirkedarabokat, és mindkét oldalukat süsd aranyszínűre. Szűrőlapáttal szedd ki őket, és helyezd papírtörlővel kibélelt tálra, és itasd fel a felesleges olajat.
0 Megjegyzések