Biztosan tudod, hogy mi kerül a csirke nuggetsbe, ha otthon készíted el.
A gyorséttermek kedvence, a csirke nuggets otthon is könnyen és gyorsan összedobható, remek alternatíva a rántott húsra. A ropogós zsemlemorzsával bevont fűszeres csirkefalatok az egész család kedvencei lesznek. Feltétlenül kínálj a húshoz mártogatóst!
Hozzávalók 4 személyre:
👉 3 db filézett csirkemell
👉 1 bögre liszt
👉 1 bögre zsemlemorzsa
👉 2 db tojás
👉 1 teáskanál só
👉 1 teáskanál fokhagymapor
👉 bors
Elkészítés:
A csirkét mosd meg, csepegtesd le, és vágd kisebb darabokra. Egy zacskóban keverd össze a lisztet, a fokhagymaport, a sót és borsot. A tojásokat üsd egy tálba, majd villával verd fel. A zsemlemorzsát is öntsd egy edénybe.
Rakj annyi húst a zacskóba, amennyi kényelmesen elfér egymás mellett, és jól rázd össze, hogy mindenhova kerüljön fűszeres liszt. Utána forgasd a csirkét a tojásba, majd a zsemlemorzsába. Egy serpenyőben vagy lábosban hevíts olajat, és rakd bele a húst. Süsd minden oldalát aranybarnára. Ha kész, szedd papírtörlőre, és csepegtesd le az olajat.
0 Megjegyzések