Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Mennyei epres piskóta tortaformában: így lesz magas a tészta


Piskótát sütni nem nagy dolog, néhány praktikával azonban még ellenállhatatlanabb lesz az epres süti.


Most az egyszerű piskótába is kívánkozik eper. Ha nem akarod a véletlenre bízni, használj sütőport, hogy a gyümölcs ne húzza le a tésztát. Ehhez a változathoz négy tojás is elég, mert a víz sülés közben gőzzé alakul, így megemeli a piskótát. Még ellenállhatatlanabbá teheted vaníliaöntettel, fagyival, vagy szórd meg porcukorral.

Hozzávalók:

👉 35 dkg eper
👉 18 dkg liszt
👉 18 dkg cukor
👉 4 db tojás
👉 4 evőkanál hideg víz
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 2 teáskanál sütőpor
👉 1 csipet só

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd szét, és a sárgákat keverd ki alaposan a kétféle cukorral, majd kanalanként add hozzá a hideg vizet. A fehérjét a csipet sóval verd kemény habbá. A sütőporos liszttel felváltva forgasd a tojássárgához, és spatulával dolgozd egynemű a tésztát. Vigyázz, hogy ne törd össze a habot.

Simítsd a masszát egy sütőpapírral bélelt tortaformába, a tetejére szórd az epret, és told előmelegített sütőbe. Süsd 170 fokon körülbelül 30 percig. Mielőtt kivennéd a sütőből, végezz tűpróbát. Ha a tésztába szúrt tűt üresen húzd ki, biztosan átsült.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések