A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Házi vajas, levendulás keksz: isteni ropogtatnivaló, amit nem lehet elrontani


Különleges házi ropogtatnivaló a levendulás keksz, amihez ráadásul akár az alapanyagot is magad gyűjtheted össze.


Az országban számos helyen gyűjthetsz levendulát, az így szerzett illatos virágból pedig akár mennyei ropogtatnivalót is készíthetsz. Arra vigyázz, hogy óvatosan adagold, ha túl sokat teszel bele, kellemetlen íze lesz a keksznek, egy teáskanálnyi azonban egészen különleges aromával ajándékozza meg.

Hozzávalók:

👉 15 dkg liszt
👉 10 dkg vaj
👉 5 dkg porcukor
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 teáskanál levendula
👉 1 tojás
👉 1 teáskanál sütőpor
👉 0.5 citrom leve és reszelt héja

Elkészítés:

A kétféle cukrot keverd ki a vajjal, majd üsd hozzá a tojást, ezzel is keverd együtt, majd add hozzá az alaposan megmosott citrom levét és reszelt héját, a levendulát, végül szitáld bele a sütőporral elkevert lisztet. Alaposan gyúrd össze, csomagold folpackba, és pihentesd a hűtőben fél órát.

A sütőt közben melegítsd elő 180 fokra. A tésztát lisztezett deszkán nyújtsd ki, pogácsaszaggatóval szúrj ki belőle korongokat, és helyezd őket egymás mellé sütőpapírral kibélelt tepsibe. Hagyj helyet a kekszek között, mert sütés közben még nőni fognak! Negyed óra alatt süsd őket aranyszínűre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések