A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Grillen sült, omlós oldalas: házi, csípős pácban érlelve


Végre itt a jó idő, lehet grillen sütögetni. Mit szólnál egy kiadós, csípős oldalashoz?


Az oldalas az egyik legfinomabb húsféle, amely úgy adja ki igazán az ízét, ha elkészítés előtt néhány órát vagy akár egy éjszakát is fűszeres pácban tartod. Az oldalast elő kell főzni, sütés közben ugyanis hamar odakap a mézes pác.

Hozzávalók:

👉 2 kg sertésoldalas
👉 10 szem egész bors
👉 5 gerezd fokhagyma
👉 1 db vöröshagyma
👉 só

A páchoz
👉 10 dkg csípős paprikakrém
👉 5 evőkanál méz
👉 1 fej fokhagyma
👉 1 dl olaj
👉 0.5 dl szójaszósz

Elkészítés:

Az oldalast szeleteld fel. Öntsd fel hideg vízzel, amibe tegyél egy egész megpucolt vöröshagymát, fokhagymát, sót és borsot. Kis lángon nagyjából két óra alatt főzd puhára. Ha a villa már könnyen csúszik benne, szedd ki a főzőléből, és hagyd kihűlni.

Közben készítsd el a páclevet. A csípős paprikakrémet keverd össze a mézzel, a zúzott fokhagymával, az olajjal és a szójaszósszal. Ezzel kend be a hússzeleteket, ha pedig még marad belőle, tedd félre mártogatósnak. Ebben a pácban hagyd pihenni a húst egy éjszakán át. Másnap grillen vagy parázson rövid idő alatt süsd ki, közben egyszer megfordítva, és vigyázva, hogy a mézes pác oda nem égjen.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések