Az egyszerű sült húst is fejedelmi ebéddé teszi a gombás, zöldfűszeres újkrumpli.
A kora nyár nagy kedvence az újkrumpli, amit rengeteg módon elkészíthetsz. Sokkal gyorsabban megsül, megfő, mint a régebbi zöldség, és még jelentős a vitamin- és ásványianyag-tartalma is. Próbáld ki gombával és különféle zöldfűszerekkel tálalva! Petrezselyemmel, bazsalikommal biztosra mehetsz.
Hozzávalók:
👉 1 kg krumpli
👉 40 dkg gomba
👉 2 evőkanál aprított petrezselyem
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 evőkanál aprított bazsalikom
👉 2 evőkanál olaj
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
Az újkrumplit alaposan mosd meg, dörzsöld meg, és nagyságtól függően vágd kettő-négy részre. Egy serpenyőben hevíts olajat, süsd rajta a zúzott fokhagymát, tedd hozzá a krumplit, és pirítsd kicsit, majd kisebb lángon párold 15 percig.
Közben a gombát pucold meg, és rakd a krumplihoz, majd sózd, borsozd ízlés szerint. Párold még 10-15 percig, hogy minden megpuhuljon. A végén szórd meg a petrezselyemmel, bazsalikommal.
0 Megjegyzések