Hirdessen itt

Citromos-fokhagymás csirke egészben sütve: finom omlós és szaftos lesz


Az egészben sült csirke is lehet nyárias, a citrom és a zöldfűszerek üdítővé varázsolják a húst.


Az omlós, ropogós bőrű, kellemesen fűszeres sült csirkénél jobb ebéd nem is kell! Fontos, hogy a nedvességet törölgesd le a húsról, mielőtt rákened a pácot, úgy lesz ropogós a bőre. A citrom, a fokhagyma és a zöldfűszerek együtt csodás ízt adnak a húsnak. A fogás nagy előnye, hogy nem kell mellette ácsorogni, csak időnként forgatni és locsolni. Finom salátával vagy a hagyományos köretekkel is kínálhatod.

Hozzávalók:

👉 1 db csirke
👉 4 gerezd fokhagyma
👉 5 ág kakukkfű
👉 5 ág rozmaring
👉 3 evőkanál kacsazsír
👉 2 db citrom
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A csirkét alaposan mosd meg, majd papírtörlővel törölgesd szárazra. A zsírt keverd össze az egyik citrom reszelt héjával, két gerezd zúzott fokhagymával, borssal, két-két teáskanál aprított rozmaringgal és kakukkfűvel. Kívül-belül sózd be a húst, majd dörzsöld be a fűszeres zsírral. A csirke üregébe tedd a maradék fokhagymagerezdet, a zöldfűszereket, majd kösd össze a lábát, és rakd egy zsiradékkal kikent tepsibe. Rakd a húsra a felkarikázott citromot.

Told előmelegített sütőbe, és 190 fokon süsd meg körülbelül másfél óra alatt. Közben forgasd és locsold a húst. Ha könnyen beleszalad a kés a csirkébe, és szép piros, hagyd pihenni legalább 10 percig, és csak ezután vágd fel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések