Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Ananászos csirkemell nyársra tűzdelve: a hawaii csirke egyszerre édes és sós


A színes, ízes hawaii csirkenyársak kaliforniai paprikával és lila hagymával feldobva garantáltan a grillpartik kedvencei lesznek.


A számtalan módon elkészíthető csirkenyársakkal soha nem foghatsz mellé egy grillpartin. Próbáld ki az egyszerű, de ízletes, egyszerre édes és sós hawaii változatot is! Érdemes a csirke és az ananász mellé a nyársra még zöldségeket is húzni. A csirkét pihentesd egy-két órát a pácban, hogy még omlósabb legyen. Ha nincs kéznél a grill, akár sütőben is megsütheted.

Hozzávalók:

👉 50 dkg csirkemell
👉 1 db piros kaliforniai paprika
👉 1 db zöld kaliforniai paprika
👉 2 db lila hagyma
👉 1 doboz konzerv ananász
👉 2 evőkanál méz
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 grillfűszer
👉 olaj
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A csirkemellet tisztítsd meg, törölgesd szárazra, és vágd kisebb kockákra. Az ananász levét öntsd egy tálba, add hozzá a mézet, keverj hozzá grillfűszert, sót, borsot, zúzott fokhagymát. Forgasd bele a csirkedarabokat, és lefedve pácold egy-két órát.

Közben a nyársakat áztasd vízbe, a lila hagymát és a paprikát szeleteld fel. Pihentetés után az ananászdarabokat, a húst, a kétféle paprikát és a lila hagymát felváltva húzd a nyársakra. Rakd felhevített, olajjal megkent grillrácsra, és forgatva süsd meg 10-15 perc alatt. Akkor jó, ha a hús puha. A nyársakat tepsibe is rendezheted. Ebben az esetben időnként megforgatva süsd meg 190 fokon körülbelül 30 perc alatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések