A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tárkonyos tavaszi zöldségleves: hús nélkül is nagyon finom, és eltelít


Ennél jobban nem is kezdődhetne az ebéd! Készíts a tavasz friss zöldségeiből finom, tárkonnyal megbolondított levest!


Ritkán használt fűszernövényünk a tárkony, pedig sokféle ételt feldobhatsz vele, így a vegyes zöldséglevest is. Rakj bele annyit a tavasz kedvenceiből, amennyi csak jólesik. Ha a zöldségeket olajon kicsit megpirítod főzés előtt, még inkább kijön a csodás ízük. A tárkonyt csak a végén add a kész ételhez. Nincs benne se rántás, se  habarás, se tejszín, így a diétázók is megehetik.

Hozzávalók:

👉  10 dkg zöldborsó
👉  2 db sárgarépa
👉  1 db vöröshagyma
👉  1 db fehérrépa
👉  0.5 db zeller
👉  1 teáskanál tárkony
👉  1 liter alaplé kockából is lehet
👉  só
👉  bors
👉  olaj

Elkészítés:

Hámozd meg, szeleteld fel, mosd meg a sárgarépát, a fehérrépát és a zellert. A hagymát aprítsd fel, és kevés olajon párold üvegesre. Dobd a zöldségeket a már puha hagymára, kevergetve pirítsd néhány percig, majd öntsd fel alaplével. Sózd, borsozd, és főzd kis lángon addig, amíg megpuhulnak. A vége felé add hozzá a borsót. Kóstold meg, kell-e még fűszerezni. Végül szórd meg tárkonnyal, és forrald össze pár perc alatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések