Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Ragacsos teriyaki csirke: egzotikus finomság gyorsan és egyszerűen


A teriyaki csirke elkészítésének lényege, hogy a húsdarabokat cukros, szójaszószos pácba forgatjuk, és utána sütjük meg.


A teriyaki csirke alapja a szójaszósz és a cukor, ha ez a két hozzávaló van otthon, már nem igazán lőhetsz mellé. Mégis érdemes kicsit felturbózni a pácot, és reszelni bele fokhagymát, gyömbért, továbbá gazdagíthatod narancslével és szezámmaggal, így igazán ellenállhatatlan, grillezéshez is kitűnő húst kapsz.

Hozzávalók:

👉 50 dkg filézett csirkemell
👉 7.5 dkg cukor
👉 5 dkg vaj
👉 2 evőkanál frissen reszelt gyömbér
👉 2 gerezd átnyomott fokhagyma
👉 1 evőkanál szezámmag
👉 1 dl szójaszósz
👉 1 evőkanál narancs leve
👉 1 késhegynyi szárított chili
👉 0.5 dl fehérbor
👉 0.5 dl rizsecet
👉 só
👉 bors
👉 olaj a sütéshez

Elkészítés:

A csirkemellet vágd kisebb darabokra, sózd, borsozd, és tedd félre.

A vaj kivételével az összes hozzávalót keverd össze egy kisebb tálban, és ebbe forgasd a csirkedarabokat. Tedd a hűtőbe minimum fél órára, de még jobb, ha egy éjszakát ott pihennek, így a pác ízei kellően átjárják a húst.

Pihentetés után egy serpenyőben hevíts kevés olajat, vedd ki a csirkét a szószból, és süsd meg szép pirosra. A kész csirkéket szűrőlapáttal vedd ki a serpenyőből, majd dobd bele a vajat, olvaszd fel, és keverd össze a visszamaradt páccal. A csirkéket forgasd meg ebben a vajas szaftban, és tálalhatod is az édes, ragacsos ebédet. Ha elővetted már a grillsütőt, a húst azon is megsütheted.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések