A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pihe-puha citromos piskóta: az olajos tészta szép magasra feljön


Ha a krémes sütik helyett könnyedebb desszertre vágysz, a citromos, olajos piskóta tökéletes választás.


Akár három tojásból is süthetsz magas piskótát. A tésztába olaj is kerül, aminek köszönhetően még puhább, tökéletesebb az állaga, és másnapra sem szárad ki. Önmagában is csodás élményt nyújt, de tortaalapnak is kitűnő. Érdemes sokáig kevergetni, hogy minél levegősebb legyen.

Hozzávalók:

👉  6 evőkanál cukor
👉  6 evőkanál liszt
👉  3 db tojás
👉  3.5 evőkanál olaj
👉  1 teáskanál sütőpor
👉  1 db citrom
👉  1 csipet só

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd szét, a fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá. Részletekben add hozzá a cukrot és a citrom reszelt héját. Egyesével dolgozd hozzá a tojássárgákat, önts hozzá két teáskanál citromlevet, majd több részletben az olajat is csorgasd hozzá. Forgasd bele a sütőporral vegyített lisztet, és spatulával dolgozd csomómentesre.

Egy tortaformát vagy tepsit kenj ki vajjal, szórd meg liszttel, és simítsd bele a masszát. Előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Ha a tészta elválik a forma szélétől, biztosan átsült.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések