Hirdessen itt

Minszk külföldi szakértőket hív, hogy vizsgálják meg a Ryanair-ügyet


Minszk meghívta a nemzetközi légiforgalmi és biztonsági szervezetek, valamint az Európai Unió és az Egyesült Államok képviselőit, hogy vizsgálják meg a Ryanair járatával vasárnap történt incidenst - közölte kedden a fehérorosz közlekedési és tájékoztatási minisztérium légiforgalmi hivatala.


A közlemény szerint a meghívás a Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet (ICAO), a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA), az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA), valamint az EU és az Egyesült Államok polgári közlekedési hatóságok képviselőinek szól.

A fehérorosz hatóságok vasárnap pokolgépes fenyegetésre hivatkozva leszállásra kényszerítették Minszkben a Ryanair ír légitársaság Athénból Vilniusba tartó járatát. Az akcióban részt vett a fehérorosz légierő egyik MiG-29-es vadászgépe is, amely a minszki repülőtérre kísérte a Boeing-737-est.

A Ryanair járatán utazott Raman Prataszevics, a fehérorosz kormány által szélsőségesnek nyilvánított NEXTA Telegram-csatorna volt főszerkesztője is, akit a minszki leszállás után őrizetbe vettek. A leszállás és a repülőgép ellenőrzése után a bombáról szóló információ nem igazolódott.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések