Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Omlós csirkemell zöldfűszeres panko morzsában: tepsiben sül jó ropogósra a bundája


A sütőben sült, fűszeres csirkemellet a parmezánnal és zöldfűszerekkel gazdagított panko morzsa teszi különlegessé.


A panko morzsa a japán konyha egyik jellegzetes alapanyaga, kenyérből készül, de a héját nem használják fel, a mérete pedig a többszöröse a zsemlemorzsáénak. Legtöbbször rántott húsra kerül. Ez a csirkemell ráadásul a sütőben sül, így nem szívja magát tele olajjal. A zöldfűszerek közül a petrezselyem, a bazsalikom és a rozmaring is jól megy a morzsához.

Hozzávalók:

👉 60 dkg csirkemell
👉 10 dkg panko morzsa
👉 5 dkg parmezán
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 3 teáskanál aprított zöldfűszerek
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A csirkemellet vágd vékonyabb szeletekre, ha szükséges, kicsit klopfold ki. Rendezd a húst kevés zsiradékkal kikent tepsibe. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával, és kend be vele a húst. A panko morzsát vegyítsd az apróra vágott zöldfűszerekkel és a reszelt parmezánnal. Jól szórd meg vele a húst.

Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 30-40 perc alatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések