Hirdessen itt

Magyaros újkrumplileves sok kolbásszal: csupa finomság van benne


A kolbásszal főtt újkrumplileves igazán tartalmas bevezetője egy tavaszi ebédnek.


Ha szereted a hagyományos magyaros krumplilevest sok tejföllel, ne hagyd ki az újkrumplival készült változatát sem. A krumplit ebben az esetben gondosan tisztítsd meg a héjától, de ne hámozd, inkább csak kapargasd késsel, vagy dörzsöld szivaccsal. Érdemes kicsit nagyobb darabokat választanod erre a célra, mert úgy hamarabb végzel. A hagyományos krumplileves úgy az igazán finom, ha az elkészítéséhez olaj helyett sertés- vagy libazsírt használsz.

Hozzávalók:

👉 30 dkg újkrumpli
👉 25 dkg füstölt kolbász
👉 1 fej vöröshagyma
👉 1 evőkanál zsír (sertés, liba vagy kacsa)
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 1 teáskanál ételízesítő
👉 1 db zöldpaprika
👉 1 db paradicsom
👉 1 dl tejföl
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A krumplik héját óvatosan távolítsd el, majd vágd kockára, és felhasználásig tartsd hideg vízben. A kolbászt áztasd vízbe 10 percre, ezután húzd le a héját, és karikázd fel. A zöldpaprikát és a paradicsomot mosd meg, és szeleteld fel. A hagymát pucold meg, és vágd kockákra.

Egy fazékban olvaszd fel a zsírt, és futtasd meg rajta a hagymát. Ha már üveges, húzd le a tűzről, keverd hozzá a pirospaprikát, dobd rá a zöldpaprikát és a paradicsomot, majd tedd vissza a tűzre, és kevergesd addig, amíg a paradicsom levet ereszt, összeesik. Ekkor add hozzá a felszeletelt krumplit, és öntsd fel bő vízzel. Tedd vissza a tűzre, sózd, borsozd, keverd hozzá az ételízesítőt és a kolbászkarikákat. Ha a víz felforrt, állítsd kis lángra, és főzd addig, amíg a krumpli megpuhul. A végén sűrítsd tejföllel, és forrald össze.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések