Nem jogerősen hat év fegyházra ítélt a Székesfehérvári Törvényszék egy fiatalkorú sportolót molesztáló edzőt – közölte a törvényszék kedden az MTI-vel.


Azt írták: az utánpótlásedzőként dolgozó vádlott 2018-ban lett a kiskorú sértett edzője. Tanítványával az edzéseken kívül is tartották a kapcsolatot. A vádlott 2019 nyarán egy edzés után meghívta magához a sértettet, ahol alkoholt fogyasztottak és két, egymás melletti heverőre feküdtek le.

Később az edző – a sértett védekezésre képtelen állapotát kihasználva – tanítványának nemi szervét lemeztelenítette, majd megfogta, és arról a mobiltelefonjával fotókat próbált készíteni. Erre a sértett felébredt és kiugrott az ágyból. A történtekről a fiatal csak a barátjának és a csapattársainak beszélt.

A tettre csak azután derült fény, hogy a sportklub pszichológusának a csapatfoglalkozásokon többen is beszámoltak az edzőjükkel való viszonyukról, valamint arról, hogy zavarja őket a vádlott viselkedése. A sértett ezt követően beszélt a pszichológusnak a történtekről, aki értesítette a hatóságot.

A törvényszék közölte: a pszichológus jelzését követően a munkáltató is vizsgálatot indított, amelynek eredményeként a vádlott munkaviszonyát azonnali hatállyal megszüntette.

A tájékoztatás szerint az edzőt 18. évét be nem töltött, nevelése, felügyelete alá tartozó személy sérelmére megvalósított szexuális erőszak és gyermekpornográfia kísérlete miatt ítélte hat év fegyházra a bíróság. Emellett ugyanennyi időre eltiltották a közügyektől illetve végleg eltiltották minden olyan foglalkozástól, ahol 18 éven aluliak nevelését, felügyeletét, gondozását végezhetné.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője felmentésért, az ügyész súlyosításért jelentett be fellebbezést.