A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Házi pácban érlelt fűszeres csirkenyárs: grillen vagy sütőben is megsütheted


A csirkemell sem lesz száraz, ha grillen vagy sütőben sütöd meg. A siker egyik titka az ínyenc pác.


Ha előkerültek a kerti grillek, akkor azon süsd meg a zamatos csirkenyársakat. Ha mégsem kint sütögetnél, a sütőbe is bátran beteheted. A pác a citromnak köszönhetően üde, a fokhagyma pedig karakteressé varázsolja. Salátával tálalva könnyű, diétába is beilleszthető fogás, amit érdemes szószokkal is feldobni.

Hozzávalók:

👉 50 dkg csirkemell
👉 0.5 dl olívaolaj
👉 2 teáskanál citromlé
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 teáskanál szárított oregánó
👉 só
👉 bors
👉 kömény
👉 nyárs

Elkészítés:

A fanyársakat áztasd vízbe legalább fél órára, így nem fognak megégni. A páchoz keverd össze az olajat a sóval, a borssal, a köménnyel, az oregánóval, a citromlével és a zúzott fokhagymával. A csirkemellet mosd meg, itasd le róla a nedvességet, és vágd kisebb darabokra. Ügyelj, hogy körülbelül azonos nagyságúak legyenek. Kend be a csirkemellet a páccal, és letakarva tedd a hűtőbe legalább fél-egy órára.

Pácolás után a csirkedarabokat tűzd nyársra, és kend be a maradék páclével. Rakd a közepesen forró, zsiradékkal megkent grillre, és forgatva süsd szép pirosra 10-15 perc alatt.

Ha sütőben sütnéd, a tepsit béleld ki fóliával, és süsd meg 180 fokon 35-40 perc alatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések