A sajttorta nem émelyítően édes, finom krémes, és eperrel nagyon mutatós. Nagy előnye, hogy sütni sem kell.
A gazdag ízvilágú, gyümölcsös sajttorta az egyik legegyszerűbb desszert, főleg, ha a sütés nélküli változat mellett döntesz. A krémhez bármilyen natúr, semleges ízű krémsajt használható, de a mascarpone is tökéletes. Érdemes tálalás előtti napon elkészíteni, hisz meg kell dermednie, és másnap még szebben tudod szeletelni.
Hozzávalók:
Az alaphoz
👉 20 dkg keksz
👉 10 dkg vaj
A sajtkrémes réteghez
👉 50 dkg mascarpone
👉 4 evőkanál cukor
👉 2.5 dl habtejszín
👉 1 csomag habfixáló
👉 1 csomag vaníliás cukor
A tetejére
👉 30 dkg eper
👉 1 csomag tortazselé
Elkészítés:
Végy elő egy kapcsos tortaformát, és béleld ki az alját sütőpapírral. A kekszet törd össze jó alaposan, vagy daráld le. A vajat olvaszd meg, majd keverd el a keksszel, és nyomkodd a tortaforma aljára. Tedd a hűtőbe addig, amíg elkészíted a krémet.
A tejszínt verd kemény habbá a vaníliás cukorral és a habfixálóval. A mascarponét keverd ki jól a cukorral, és részletekben adagold hozzá a tejszínhabot. Simítsd a kekszes alapra, majd rakd ki megmosott, kicsumázott eperrel. A nagyobb szemeket akár ketté is veheted.
Készítsd el a tortazselét a csomagolásban leírtak szerint, majd egyengesd a süti tetejére. Tedd a hűtőbe legalább négy órára.
0 Megjegyzések