Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Illatos vajas, kapros újkrumpli: a legfinomabb tavaszi köret


Végre itt a tavasz, vele együtt az újkrumpli! Készítsd el többféleképpen, most egy egyszerű, vajas, kapros változatot mutatunk.


Mindegy, hogy sütöd, főzöd vagy párolod, az újkrumpli mindenhogy isteni. Ne hámozd meg, inkább csak finoman dörzsöld le a héját. Ennek a vajas-kapros változatnak az elkészítése pofonegyszerű, és bármilyen húsétel mellé ideális köret. Mivel a krumplik egészben puhulnak, próbálj meg nagyjából egyforma nagyságúakat kiválogatni.

Hozzávalók:

👉 1 kg újkrumpli
👉 5 dkg vaj
👉 1 csokor kapor
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A krumplik héját óvatosan dörzsöld vagy kapargasd le, mosd meg, és hagyd egészben. A vajat olvaszd fel, dobd rá a krumplikat, majd önts rá egy-két deci vizet, és kezdd párolni. Ízlés szerint sózd, borsozd. Ha szükséges, közben adj még hozzá vizet. Óvatosan keverd meg, nehogy a krumpli összetörjön.

A kaprot mosd meg, és aprítsd fel. Amikor a krumpli már szinte teljesen puha, szórd rá, és forgasd össze. Azonnal tálalhatod is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések