Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Rozmaringos csirkemell kelbimbóval sütve: együtt készül a főétel és a köret


Ha a köretként szolgáló kelbimbót együtt sütöd a rozmaringos csirkemellel, nemcsak ízletes ételt kapsz, hanem még mosogatni is kevesebbet kell utána.


Az egyik legtökéletesebb megoldás, ha a köretet együtt sütöd a hússal: a hozzávalók átveszik egymás zamatát, kevesebb főzőedényt kell használnod, ráadásul időt és munkát spórolsz meg. A csirkemellnek nagyon jót tesz, ha sütés előtt fűszeres, rozmaringos pácban pihenteted néhány órát.

Hozzávalók:

A rozmaringos csirkéhez
👉 60 dkg filézett csirkemell
👉 2 evőkanál sült csirke fűszersó
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 1 teáskanál szárított rozmaring
👉 só
👉 bors

A kelbimbós körethez
👉 30 dkg kelbimbó
👉 6 db koktélparadicsom
👉 2 szál rozmaring
👉 1 db nagy lila hagyma
👉 1 evőkanál citromlé
👉 1 evőkanál olívaolaj
👉 1 kávéskanál cayenne-bors
👉 só

Elkészítés:

A csirkemellet vágd nagyobb szeletekre. A fűszersót keverd össze az olívaolajjal, a sóval, a borssal, a szárított rozmaringgal, locsold meg vele a húst, és pihentesd hűtőben minimum egy-két órát.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Egy tepsi aljában oszd el a megtisztított kelbimbót, a félbevágott paradicsomokat és a feldarabolt hagymát. Szórd meg sóval és Cayenne-borssal, locsold meg citromlével, olívaolajjal, majd helyezd el a tetején a megmosott rozmaringágakat és a csirkeszeleteket. Ha maradt pác, öntsd azt is a tetejére, és locsold meg kevés vízzel. Alufóliával lefedve süsd körülbelül 45 percig, amíg a csirkébe könnyedén bele tudsz szúrni egy villát. Ha szükséges, a végén még pirítsd egy kicsit.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések