Bármilyen szabadtéri összejövetelen, családi ebéden nagy sikert arathatsz, ha a megszokott fasírtgolyókat sokmagvas bundába forgatva dobod fel.
Ki ne szeretné a finom, fűszeres fasírtgolyókat? A megszokott ropogós húsgombócok még finomabbak, ha a bundázásukhoz használt zsemlemorzsába magvakat keversz. Készítheted darált sertés- vagy marhahúsból, a legizgalmasabb azonban úgy lesz, ha vegyíted.
Hozzávalók:
A fasírtgolyókhoz
👉 50 dkg darált hús (sertés, marha vagy vegyesen)
👉 2 evőkanál zsemlemorzsa
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 db tojás
👉 1 fej vöröshagyma
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 1 teáskanál majoranna
👉 só
👉 bors
A bundázáshoz
👉 5 evőkanál zsemlemorzsa
👉 2 evőkanál szezámmag
👉 2 evőkanál lenmag
👉 2 evőkanál napraforgómag
👉 olaj a sütéshez
Elkészítés:
Tedd egy tálba a darált húst, add hozzá a zsemlemorzsát, üsd bele a tojást, reszeld hozzá a vöröshagymát, nyomd bele a fokhagymát, szórd meg sóval, borssal, pirospaprikával és majoránnával, majd kézzel gyúrd össze az egészet. Tedd be a hűtőbe fél órára, hogy az ízek összeérjenek.
Egy tányérban keverd össze a bundázáshoz való zsemlemorzsát a magvakkal. Egy serpenyőben hevíts olajat. A húsos masszából nedves kézzel gyúrj golyókat, forgasd meg őket a magos zsemlemorzsában, majd süsd ropogósra. Ha készen vannak, szűrőlapáttal szedd papírral bélelt tányérra.
0 Megjegyzések