Hirdessen itt

Az otthoni szépségápolás királynője: mandulaolaj


Mivel az édes mandulaolaj tápláló és hidratáló hatásokkal is rendelkezik, ezért az otthoni szépségápolás során is egyre többen használják. Az édes mandulaolaj telítetlen zsírsavakban és E-vitaminban gazdag. A mandulából készült hidegen sajtolt olajat belsőleg is lehet fogyasztani, nagyon jót teszünk a szívünk és az érrendszerünk egészségével ha rendszeresen fogyasztjuk, de akár még a cukorbetegség is megelőzhetővé válik.


A mandulaolajnak mindemellett a szépségápolásban is hasznát vehetjük, hiszen nagy mennyiségben tartalmazza az antioxidáns E-vitamint, ami nemcsak öregedésgátló, hanem bőrtápláló és hidratáló hatásokkal is rendelkezik.

A mandulaolaj szinte megfiatalítja az arc bőrét és a szerkezetét is javítja. Az olaj tele van tehát E-vitaminnal, ami szinte csodákat művel a bőrrel, csökkenti az akne kialakulásának kockázatát is, és hatékonyan járul hozzá a gyulladás mérsékléséhez.

Az E-vitamin minden bőrtípusra alkalmazható. Kutatások azt bizonyítják, hogy nagyon hatékony a pikkelysömörös és az ekcémás bőrre is, amit a hidratáló hatásának köszönhetünk.

A mandulaolaj és a benne található E-vitamin együttesen segítenek eltüntetni a szem alatti sötét karikákat. Ehhez tisztítsa meg az arcbőrét, majd masszírozzon gyengéden egy kevés mandulaolajat a szem alatti sötét részre. Mivel a masszírozó mozdulatok fokozzák a vérkeringést, így néhány hetes kúra után a szem alatti sötét karikák nyomtalanul eltűnnek. Megelőzésképpen heti egy alkalommal végezze el ezt az egyszerű otthoni szépészeti kezelést.

A mandulaolajat a ráncok csökkentésére, a bőr öregedési folyamatainak lassítására is alkalmazhatjuk. Minden este alapos bőrtisztítást követően vékonyan kenje be az arcát mandulaolajjal. Néhány hét alatt a ráncok mennyisége és mélysége is csökkenni fog.

A mandulaolaj a fejbőr egészségét is javítja, főleg akkor, ha kevés rozmaringolajat is keverünk hozzá. Ezzel a keverékkel masszírozza be a fejbőrét, nyugodtan hagyhatja rajta 20 percig, hogy az olajok jobban kifejthessék a hatásukat.

A mandulaolaj a hajunkkal is csodákat tesz. Csak kenjük be ezzel az olajjal a hajunkat, tegyünk a fejünkre egy vastag törülközőt, és hagyjuk, hogy az olaj kifejtse áldásos hatásait. A hajunk hálás lesz a gondoskodásért, és néhány hét alatt nemcsak dúsabb, hanem sokkal puhább és csillogóbb is lesz.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések