Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Zöldségekkel sült, töltött csirkemell: egyszerre omlós és szaftos


A csirkemellet megtöltheted zöldségekkel, és dobhatsz belőlük a tepsibe is a hús mellé, hogy így süljenek össze illatosra, ízesre.


Különösen finom és egészséges ételt készíthetsz, ha a csirkemellet zöldségekkel sütöd össze. Hát még, ha a hús belsejébe is juttatsz belőlük! Ezt az isteni finom göngyölt csirkét sajt és krémes spenót gazdagítja, kívül pedig paprika, hagyma és krumpli veszi át a fűszerek zamatát.

Hozzávalók:

👉 80 dkg filézett csirkemell
👉 20 dkg friss spenót
👉 10 dkg reszelt sajt
👉 3 db kápia paprika
👉 2 db lila hagyma
👉 2 db közepes krumpli
👉 4 gerezd fokhagyma
👉 1 teáskanál rozmaring
👉 1 teáskanál citromlé
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A csirkemellet vágd félbe, a külsejét szórd meg sóval és borssal, majd tedd félre.

A spenótleveleket mosd meg, és szeleteld fel. Egy lábosban hevíts olívaolajat, nyomj hozzá egy fokhagymagerezdet, pirítsd egy-két percig, majd dobd rá a spenótleveleket, és fedő alatt fonnyaszd addig, amíg összeesnek. Közben az egyik lila hagymát és az egyik paprikát kockázd fel, a sajtot reszeld le.

A nagy méretű csirkedarabokat háromnegyedig vágd félbe, és nyisd szét, mint egy könyvet. A közepükbe szórj egy kevés reszelt sajtot, majd oszd el bennük a párolt spenótot, a felkockázott paprikát és lila hagymát. Csavard fel a csirkét, és tűzd meg hústűvel vagy fogvájóval.

A maradék lila hagymát és paprikát karikázd fel, a krumplit hámozd meg, és vágd hasábokra. Terítsd egy tepsibe, szórd meg sóval, borssal, rozmaringgal, locsold meg egy kevés citromlével, tedd mellé a maradék fokhagymagerezdet, végül forgasd meg olívaolajban. Helyezd a tetejükre a felgöngyölt csirkemelleket, önts alájuk egy kevés vizet, takard le alufóliával, és 45-50 perc alatt süsd puhára a húst és a zöldségeket.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések