A vakondtúrás torta nem más, mint kakaós piskóta mascarponés krémmel töltve, igaz, kicsit extra kivitelben.
A vakondtúrás tortáért a gyerekek és a felnőttek egyaránt odavannak. A piskótába érdemes kevés olajat is keverni. A könnyű mascarponés krémet ezúttal bogyós gyümölcsök teszik még finomabbá. Amíg nem kapsz friss gyümölcsöket, mirelit málnát, áfonyát, meggyet is használhatsz.
Hozzávalók:
A tésztához
👉 4 evőkanál liszt
👉 4 evőkanál cukor
👉 4 evőkanál olaj
👉 4 db tojás
👉 2 evőkanál kakaópor
👉 1 csomag sütőpor
👉 1 csipet só
A töltelék
👉 25 dkg mascarpone
👉 25 dkg bogyós gyümölcsök
👉 5 dkg cukor
👉 1 dl tejszín
Elkészítés:
A tésztához a tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval. Kanalanként dolgozd hozzá a cukrot, majd egyesével a tojássárgákat. Laza mozdulatokkal forgasd hozzá a sütőporral és kakaóval vegyített lisztet, végül csorgasd hozzá az olajat. Egyengesd a homogén masszát vajjal kikent, liszttel megszórt, körülbelül 15 centi átmérőjű tortaformába. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg a piskótát. Ha a késre vagy a tűre nem ragad tészta, kiveheted a sütőből. Várd meg, míg kihűl, majd vágd ketté úgy, hogy maradjon két centis pereme. Az egyik felét tedd félre, a másikat pedig a kezeddel morzsold össze, ez lesz a vakondtúrás teteje.
A krémhez a tejszínt verd habbá a porcukorral, majd forgasd hozzá a mascarponét, és dolgozd össze. A piskóta aljára tedd a gyümölcsöt, majd halmozd rá a krémet. Az összemorzsolt piskótával fedd be a tölteléket. Tedd a hűtőbe legalább négy órára, hogy a krém megdermedjen.
0 Megjegyzések