Az egyensúlysüti nem más, mint egyszerű kevert tészta, amiben a gyümölcsnek tökéletes helye van.
Az egyensúlysüti megbízható édesség: nem lehet elrontani, mindenki szereti, és a végtelenségig variálható. Gyümölccsel különösen csodás élményt nyújt. Ha nem jutsz frisshez, mirelit is tökéletes a tésztába. Az arányokat nem nehéz megjegyezni, a tojás, a vaj, a cukor és a liszt súlya megegyezik. A forma nagyságától, a tészta vastagságától is függ, hogy mennyi idő alatt sül át.
Hozzávalók:
👉 30 dkg bogyós gyümölcs
👉 25 dkg vaj
👉 25 dkg cukor
👉 25 dkg liszt
👉 5 db tojás
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 2 teáskanál sütőpor
👉 1 teáskanál fahéj
Elkészítés:
A szoba-hőmérsékletű vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot dolgozd jó habosra gépi habverővel. A tojássárgákat egyesével keverd a masszába. A sütőporral és a fahéjjal vegyített lisztet részletekben forgasd a tésztába. Végül add hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét is.
A homogén masszát simítsd sütőpapírral bélelt kenyérformába vagy kisebb tepsibe. Keverd hozzá a gyümölcsöt, és előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 35-40 perc alatt. Mielőtt kiveszed, győződj meg arról, hogy átsült-e a tészta. Szúrj a sütibe egy tűt, ha üresen húzod ki, biztosan elkészült.
0 Megjegyzések