A tavasszal együtt végre megérkezik az újkrumpli is: süsd meg sütőben, fokhagymával és rozmaringgal fűszerezve!
A tavasz egyik legkedveltebb körete az újkrumpli, amely főleg párolva és sütőben ropogósra sütve adja ki az igazi zamatát. Hámozni nem kell, inkább csak kapargasd meg a felületét egy kizárólag erre a célra használt szivaccsal. A kisebb darabokat hagyd egyben, a nagyobbakat vágd félbe. A petrezselyem helyett a krumplit ezúttal a rozmaring és a fokhagyma teszi ízletesebbé.
Hozzávalók:
👉 1 kg újkrumpli
👉 2 ág rozmaring
👉 5 gerezd fokhagyma
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A sütőt kapcsold be 200 fokra. Az újkrumplik héját kapargasd le, a nagyobbakat vágd ketté, majd fektesd őket egymás mellé egy tepsibe. Egy kisebb tálban keverd össze az olívaolajat a felaprított rozmaringgal, a sóval, a borssal, és locsold a krumplikra. Ügyelj arra, hogy mindenhova kerüljön a fűszerekből. Tedd melléjük egészben a fokhagymagerezdeket. Told a sütőbe, és nagyjából fél óra alatt süsd ropogósra az újkrumplit. Ha egy villa könnyedén belesiklik, kiveheted a sütőből.
0 Megjegyzések