Fokozd tovább az élvezetet! Nem fogod megbánni, ha az egyszerű, de nagyszerű kakaós kevert sütit lágy, túrós krémmel is feldobod.
A könnyű kakaós kevert süti minden alkalomra kiváló, hétvégére, hétköznapra, sőt ünnepre is sütheted. Változatosan elkészítheted, az egyik legjobb ötlet, ha túrókrémmel kevered. Amennyiben a túrót úgy potyogtatod a kakaós tésztába, bocisütit kapsz.
Hozzávalók:
A tésztához
👉 2 bögre liszt
👉 1.5 bögre tej
👉 1.5 bögre cukor
👉 2 evőkanál kakaópor
👉 2 db tojás
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 csomag sütőpor
👉 1 csipet só
A túrós réteghez
👉 25 dkg túró
👉 4 evőkanál tejföl
👉 4 evőkanál cukor
👉 2 evőkanál pudingpor
👉 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A tojást keverd habosra a kétféle cukorral és a tejjel. A lisztet vegyítsd a sóval, a sütőporral, a kakaóval, és forgasd a tojásos masszába. Dolgozd simára a tésztát. A másik réteghez a túrót villával nyomkodd össze, keverd hozzá a tejfölt, a kétféle cukrot és a pudingport.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és öntsd bele a kakaós massza több mint felét, arra mehet a túrós krém, majd fedd be a maradék kakaós tésztával. Érdemes villával kicsit összekeverni, azaz márványozni. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Ha a sütibe fogvájót szúrsz, és nem ragad rá tészta, kiveheted a sütőből.
0 Megjegyzések